söndag 30 augusti 2015

IB Expo 2015 International

image

IB-expo är en av hösten absoluta livehöjdpunkter. I år det lördag 28 november som gäller. Platsen är kulturhuset i Halmstad och lineupen ser ut så här:

Linnea Olsson - cello & sång

En välkänd musiker för hallänningar numera även i resten av Sverige och genom hennes turnéer med Peter Gabriel även internationellt. Linnea var en del av IB 2004 – 2009 och vi är mer än glada att stå på scen tillsammans med Linnea igen! www.linneaolsson.net

David Rhodes – gitarr & sång

Denne gitarrist har varit Peter Gabriels gitarrist sedan 1980, men har även hunnit med att spela tillsammans med Paul McCartney, Tori Amos, Roy Orbison, New Order, Paul Oakenfold, Scott Walker, The Pretenders, Youssou N'Dour och inte minst Kate Bush. På egen hand har han spelat in två skivor, den senaste – David Rhodes Band – gavs ut 2014. www.david-rhodes.uk

Magnus Öström – trummor

Magnus spelade i vad många anser var en av 90-talets viktigaste jazzgrupper överhuvudtaget: Esbjörn Svensson Trio (EST). Trion gav ut 12 album och en DVD, sålde hundratusentals skivor och turnerade över hela världen. Sedan 2011 leder Magnus sin egen grupp och har gett ut två plattor, Thread of Life och Searching for Jupiter, båda med musik komponerad av Magnus.

www.magnusostrom.com

Hanne De Backer – saxofon

En barytonsaxofonist från Antwerpen som var en av grundarna till performancegruppen Bookers & Hookers som ägnade sig åt absurda och spektakulära framträdanden där musik, teater och litteratur möttes i olika utomhusmiljöer som normalt inte förknippas med scenkonst. Som musiker har Hanne spelat med flera belgiska grupper, t. ex. Dottìr Slonza, Pieter Embrechts, You Rascal You, Nele Needs a Holiday och Admiral Freebee.

Liesbeth Lambrecht – violin & viola

En klassiskt skolad violinist/violast som är lika bra på att spela tango (i Quinteto Astor) som samtida kammarmusik (med Aranis) eller radikal avantgarderock med Present. Liesbeth medverkar på en mängd inspelningar och har turnerat i en mängd länder.

Sist men inte minst: Isildurs Bane. Utan IB, inget IB Expo. Denna halmstadbaserade grupp är välbekant för den halländska publiken, men det är lätt att glömma bort att denna 39-åriga grupp har turnerat i 15 länder, gett ut 11 album och en DVD och spelat med musiker som Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel, John Lennon, Stick Men), Phil Manzanera (Roxy Music), Pat Mastelotto (King Crimson, Stick Men), Adrian Belew (King Crimson, David Bowie, Frank Zappa), Valgeir Sigurdsson, Janne Schaffer, Björn J:son Lindh, David Torn (David Bowie), Mick Karn (Japan), Richard Barbieri (Japan, Porcupine Tree) och Steve Hogarth (Marillion).

INFORMATION IB EXPO

Biljetter: Ticnet.se Turistbyrån Halmstad 035-120200

mats@isildursbane.se 0709-505017

thomas@isildursbane

https://www.facebook.com/ibexpo

www.isildursbane.se

 

Inga kommentarer: