torsdag 6 november 2014

Linus Kåse om Brighteye Brison och framtiden

imageUniversum Noll ställde några frågor till Linus Kåse om vad prog-värstingarna Brighteye Brison håller på med nu för tiden. Det visade sig att bandet är i studion för inspelning av inte mindre än två nya album. Man letar medel för att fullfölja planerna så snabbt som möjligt. Du kan stödja projektet  här.

Hej Linus. Berätta om kommande plattan? 

Vi har arbetat med att framställa material till två skivor. "The Magician Chronicles - Part II" samt "The Magician Chronicles - Part III". Del I släppte vi för tre år sedan och dessa blir rena uppföljare. Vi har startat en förhandsbokningskampanj och om den faller väl ut så kommer vi kunna släppa Part II i början av nästa år. I så fall kommer vi även att starta en ny kampanj för att kunna släppa Part III redan 2015.

imagePå första delen i trilogin får vi stifta närmare bekantskap med Brighteye Brison; en evig  urkraft som oavsiktligt gestaltas i mänsklig form genom en ond magikers trolldom. Part II handlar om ett gäng äventyrare som årtusenden senare försöker finna svaren på legenden om Brighteye. Det är en maktkamp mellan det onda och goda. I Part III får vi följa ett legendariskt krig på Brighteyes hemplanet och vi kommer även få möta hans nemesis. Söker man science-fiction, fantasy och prog i ett perfekt giftermål behöver man alltså inte leta längre!

Hur gör ni i Brighteye Brison när ni komponerar ? Vem gör vad? Hur mycket är klart när ni går in i studion? 

Vi har hittills skrivit våra låtar enskilt, förutom en låt som heter "Under Örnens Vingar". Den skrev vi alla fem tillsammans på några timmar och spelade in samma kväll. Den finns på en samlingsskiva släppt av Musea. I övrigt kan en eller annan åsikt givetvis dyka upp på vissa partier på andras låtar och om det leder till förbättring så är det det som används. Vi har en ny, större studio nu vilket gör att vi enkelt kan spela in alla på en och samma gång. Jag tror och hoppas att vi i fortsättningen kommer skriva det huvudsakliga materialet tillsammans. TMC - Part II har vi faktiskt spelat in till stor del live och helt utan klickspår vilket vi egentligen inte har gjort sedan vår första skiva. Det låter väldigt levande. Det blir en extra dimension som tillkommer. En stor del av det som gjort oss unika i den moderna progvärlden är att vi alltid varit kompromisslösa kring användandet av "riktiga" analoga instrument och syntar. Det är så här vi kommer fortsätta att spela in.

Blir det ibland bråk mellan era olika viljor? Vad handlar meningsskiljaktigheterna i så fall om?

Nej, vi har aldrig bråkat. Det som gör att bandet fortfarande finns efter snart femton år handlar om att vi alltid har fruktansvärt roligt när vi ses och när vi spelar tillsammans. Vi skriver låtar på olika sätt men vi älskar alla varandras uttryck.

När räknar ni med att släppa ert nya alster? 

Från det att kampanjen drog igång den 4e november i år så har vi sextio dagar på oss att nå vårt mål på 3.700 Euro. Vill man se exakt hur vi budgeterar så kan man göra det genom att kolla här

Vi är beroende av att alla som vill höra skivan lämnar sitt bidrag inom tidsramen. Man kan välja om man vill köpa digital release, CD-skiva, T-shirts etc. Når vi målet kommer skivan att släppas tidigt 2015.

 Hur ser framtiden ut? Konserter, turnéplaner?

Närmsta plan är att få ut TMC - Part II. Ett magnifikt releaseparty utlovas!

Vad lyssnar du på på just nu? Några aktuella favoritplattor att rekommendera (eller filmer, böcker)? 

imageFör min del är det mycket gamla XTC-plattor, Be Bop Deluxe  och Elliott Smith som snurrar just nu. Jag läser mycket Margaret Atwood samt Arnold Schwarzeneggers självbiografi!

Till sist: varifrån kommer musiken?

Musik har alltid funnits, långt innan människan. Musik kan aldrig uppfinnas, bara upptäckas. 

Länkar:

hemsida

facebook

Inga kommentarer: