måndag 22 augusti 2011

Leprous strömmar hela Bilateral, plus intervju.

cover_bilateral

Progressive avant-garde metal sensation, så kallas de i pressreleasen, norska Leprous som i dagarna släpper albumet Bilateral. Om den beskrivning håller kan man själv avgöra nu när guitarworld.com strömmar hela albumet. Siten presenterar dessutom en intervju med Leprous gitarrist Tor Oddmund Suhrke,

Även om detta inte tillhör bloggarens favoritalbum i år, så blir omdömet efter några lyssningar att det här är ett klart hedervärt arbete. Albumet innehåller en hel del intressanta och överraskande vändningar.

Som om någon fått för sig att tonsätta pansarkryssaren Potemkin. Så låter det stundtals. Och growlen stör inte allt för mycket. Tvärtom är sången när det inte growlas mycket bra. Och på sina håll riktigt finstämd. Lyssna tex på Mb Indifferentia. Snyggt arrangemang och engagerande hela vägen.

Jag blir heller inte störd av själva ljudet. Det är mixat med en viss grad av skitighet och äkta nerv i behåll. 

Och trumpeten i Thorn är läcker.

När jag såg att låt nummer åtta bär titeln Acquired Taste spetsade jag öronen. Men den visade sig inte vara någon blinkning till Gentle Giant, vilket jag hoppats på.

Leprous har definitivt mognat och blivit bättre sedan Tall Poppy Syndrome.

Lyssna och läs här.

guitarworld.com står för övrigt för årets mest sensationella heavy-metal avslöjande. Den grävande musikjournalistiken blir allt bättre:

Supposed "New" Van Halen Song Turns Out to Be Old David Lee Roth Song

Vad är den ekonomiska krisen och Kaddhafis fall mot denna nyhet? Helt klart något för Uppdrag Granskning att ta tag i.

Bandets hemsida

Inga kommentarer: