lördag 21 november 2009

Cat Food # 005

Cat Food är en 40 år gammal låt med King Crimson. Den gavs ut som singel 1970, finns också som spår på In The Wake of Poseidon, och går i 19/8-dels takt. Del av texten lyder:

No use to complain
If you're caught out in the rain;
Your mother's quite insane.
Cat food cat food cat food again…

Cat Food är också namnet på regelbundna aktualitets inlägg på denna blogg.

Dags alltså för en handfull nyheter och dylikt från The World of Progressive Adventures:

x

I´ve smoked with the best. I´ve smoked jonbigwith Jimmi Hendrix, säger John Anderson i en en intervju med Classic Rock Revisited´s Jeb Wright. Han pratar om sitt hälsotillstånd, andlighet, meditation, nya musikprojekt och hur han ser på att Yes har ersatt honom med en “teenager”. Intressant. Lyssna här.

x

Från samma källa, Classic Rock Revisited alltså, kommer denna intervju med Kerry Minear från Gentle Giant.

Att döma av intervjusvaren lär vi inte få se en återförening av hela bandet. Men väl nyskriven musik av Kerry Minnear och Ray Shulman.

x

Progressive rock = Det din ogifta, barnlösa morbror med skägg och konstig lukt gillar…

Citatet från källa www.throwmeaway.se – som under den fyndiga rubriken proggporr intervjuar Gösta Berlings Saga läs intervjun här.

x

Dasputnik är ett band från Turku i Finland som förtjänar all uppmärksamhet de kan får. Jag drar mitt strå till stacken genom att lägga ut denna video:

Dasputnik: Parapsykosis

Dasputnik har gjort plattan Parapsykosis som i mina öron låter väldigt bra. Instrumentala låtar med mycket oväntade infall och en pigg saxofon som tillåts ta plats. Nästan i klass med landsmännen i Jaevestone.

Bandets myspace här.

Ytterligare smakprov här.

x

En italiensk prog-site korar med hjälp av en handplockad expert-jury årets bästa prog-album. Många av de nominerade är för mig helt okända band. (Flor de Loto, någon?) .Klicka på länkarna nedan för att se dem:

x

Mer omröstning - På www.perfectprog.com (vars motto är Intelligent music for intelligent people) ämnar man kora 2009 års bästa metallalbum.

Leder för närvarande gör Spheric Universe Experience´s – Unreal.

(Denna site strömmar för övrigt en utomordentlig mix med progressive metall).

Delta i omröstningen här.

x

Finländska Colossus Projects, som i samarbete med Musea har en rad intressanta kompilationer och tribute projekt bakom sig ( se bildspelet här bredvid ), planerar att ge ut en The Flower Kings tribute nästa år.

Info om A Flower Full Of Stars - a tribute to The Flower Kings hittar du här.

( Inom parantes sagt väntar jag fortfarande deras utlovade cd-box med covers på svenska progressiva 70-tals låtar – Rökstenen).

x

Helgalen Genesis Remix från youtube. Lite tjatig men ändå rolig, med många av Peter Gabriels klassiska kostymeringar…

Det finns liknande remixar på Yes och Pink Floyd här.

x

in_the_court_of_the_crimson_king[1]

- In the Court of the Crimson King is in many ways the foundation stone of progressive music, säget Steven Wilson i en P3 - Rock intervju apropå hans remastring av KC,s back katalog.

Red, Lizard och In The Court Of The Crimson King, har släppts i höst. I början av 2010 kommer Islands och Discipline. Om ett år skall alla de tio som ingår i återutgivningsprojektet var utgivna.

Osäkert dock om In the Wake of Poseidon och Starless & Bilble Black blir av eftersom man inte hittat mastertejperna. Lyssna på P3 - Rock här.

x

Krister Linder har gjort sountracket till kommande svenska filmen Metropia. Det borde ha gjorts av Opeth. Mer säger jag inte.

x

peter-gabriel_david-bowie Peter Gabriel to release orchestral covers album

…med bland annat en version av Davis Bowies Heroes…hävdar The Guardian här.

xClassic Rock Presents Prog #5 har släppts, och ser ut så här:Classic Rock Presents Prog

På den medföljande cd,n finns Shadow Circus, Mostly Autumn, Within Temptation, Transatlantic... “and many more”!

x

The closest I get to Yes these days is…

"Yes, dear!"

Inga kommentarer: