onsdag 14 mars 2012

Rick Wakeman kommer till Sverige!

RickWakeman_Poster2012_web

Han är en levande legend och han kommer till Rival Mariatorget 3, Stockholm, den 23 september. Biljetterna kostar 525:- (!?) och finns på Ticnet.

Spotify - Yes – Excerpts From "The Six Wives Of Henry VIII" - Live LP Version From Yessongs

Så här skriver arrangören Cosmos Live:

AN EVENING WITH RICK WAKEMAN

Nämn namnet Rick Wakeman för 20 olika personer, och sannolikheten är ganska hög att du får 20 olika svar!

I egenskap av klaviaturvirtous i klassiska symfonirockarna Yes, framgångsrik soloartist, och som eftersökt studiomusiker har han sålt över 50 miljoner skivor världen över.

Han har skapat musik utifrån Englands legendariska kung Henrik den åttonde´s tumultartade kärleksliv (han med de sex fruarna, ni vet). Han har skapat musik inspirerad av Arthurlegenden, och spelar på och har arrangerat tidernas kanske bästa singel; David Bowies "Life on Mars".

I England är Rick sedan många år även en populär radiopersonlighet och DJ, med flera egna radioshower.

Här i Sverige har Rick sedan några år tillbaka varit ett stående inslag i SVT´s "Grumpy Old Men" som ofta sänds i samband med stora helger. I programmet får kända medelålders män och kvinnor fritt uttrycka sitt förakt för julfirande med släkten, alldeles för långa barrundor med arbetskamrater på nyårsafton och annat påtvingat elände som hör våra stora helger till. Allt framfört med djup ironi och en nattsvart humor.

Humor och självdistans är någonting som präglar Rick Wakemans konstnärsskap. En konsert med Rick Wakeman är ofta lika mycket en musikalisk tillbakablick i humorns tecken, som en renodlad musikalisk upplevelse. Rick blandar klassisk musik från sin långa karriär med anekdoter från sjuttiotalets mastodontturnéer med Yes, studiojobb med Black Sabbath och mycket mycket mer.

Cosmos Live är mycket stolta över att få presentera en intim och oförglömlig kväll med Rick Wakeman på Rival!

Inga kommentarer: