måndag 16 maj 2011

Neal Morse "Testimony 2" Teaser

634381857893783750

Några anser att den hyperaktive multiinstrumentalisten Neal Morse bara är en religiöst överdoserad fåntratt som inte alls gör progressiv rock utan rätt och slätt fantasilös västkustrock med bombastiska inslag.

 

Andra höjer honom till skyarna och kallar honom Guds gåva (!?) till den progressiva rocken.

I vilket fall som helast så släpper mannen i dagarna albumet Testimony 2,  och ger sig ut på turné. Bakom trummorna återfinns Mike Portnoy, vilket i sig borgar för kvalitet.

Men det finns fler kändisar på albumet:

Nick D’Virgilio
Alan Morse (Spock's Beard)
Dave Meros (Spock's Beard)
Steve Morse (Deep Purple)
Paul Bielatowicz (Carl Palmer Band)
Matthew Ward - (2nd Chapter Of Acts)

Är han den frälsare han utger sig för att vara, eller en ulv i fårakläder? Döm själv - här är en albumteaser:

4 kommentarer:

Ove, Svedala sa...

Hmmm, det lät inte alls tokigt och kul att se självaste Porntoy som ser ut att må bra.

Tack för tipset !

Erik sa...

Nej, Neal Morse orkar jag inte med. Hans naiva grubblerier om sin frälsning och hans iver att berätta om den är en big turn off. Det är synd att han håller på med det, för han har ju onekligen en musikalisk gåva av guds nåde som han borde förvalta bättre än att alienera de som inte är fundamentalistiska bibelläsare. Jag håller till godo med vad han gör med Transatlantic, så Testify 2 låter jag passera oförmärkt.

Universum Noll sa...

Jag håller med. En förutsättning för att alls stå ut med mannen i dag är att man helt kopplar bort det han sjunger om. Och det går nästan inte. Det blir bara ansträngande. Ungefär som när Jehovas knackar på dörren. Och visst, det är verkligen synd för musiklaliskt har han en hel del att komma med, även om nya plattan i stort är en upprepning av gamla välkända grepp.

John Eje Thelin sa...

Tja, jag tycker hans texter passar rätt bra med den smörigt insmickrande rock som är grunden all hans musik. Men så är jag ju ingen fan av Foreigner, Journey och Boston.