tisdag 14 december 2010

Radio: Sagan om Bo Hansson

image

Sveriges Radio P2 följer upp tidigare minnesprogram om Bo Hansson med intervjuer och kommentarer från de som träffade honom och spelade med honom.

Vi får också höra en ung Bo själv prata om sin musik.

Lyssna på - Om musik : Sagan om Bo Hansson

Från P2,s Om Musik:

I samband med att Bo Hansson avled i våras gjorde Anders Olsén ett musikaliskt minnesprogram i P2s Kalejdoskop. Det fick ett överraskande stort och positivt publikt gensvar. Tydligen lever och andas Bo Hanssons musik i mångas minne och medvetande trots att det var så länge sedan han för de flesta plötsligt tystnade och försvann.

En kväll 1966 gick körsnären och gitarristen Bo Hansson till Gyllene Cirkeln i Stockholm och hörde och såg Jack McDuff spela Hammondorgel. Resten är historia, som det brukar heta. Men vad är det för historia? Hur gick det till? Vad var det som hände? Och kanske än mer intressant; Vad var det som inte hände?

Anders Olsén har träffat dem som var med. Och fram tonar bilden av pojken som inte ville bli vuxen. Det musikaliska geniet som sa sig inte kunna spela. Som lever i en egen fantasivärld full av musikaliska ingivelser. Unik och samtidigt alldeles vanlig.

Bland de medverkande::

Bill Öhrström - musiker, sångare, producent

Janne "Loffe" Carlsson - musiker, skådespelare

Eva Wilke och Anders Lind - skivbolaget Silence

Janne

(Janne "Loffe" Carlsson. Foto: Björn Lindgren/Scanpix)

Inga kommentarer: