söndag 5 december 2010

Pink Floyd till Sverige 2011!

image

Ursprungsmedlemmarna i Pink Floyd (inklusive Syd Barrett) kommer i form av skyltdockor att spela live på Gyllene Cirkeln i Stockholm 3:e och 7:e maj 2011. Det vill säga i anslutning till Roger Waters The Wall - konserter på Globen. Roger är inbjuden till evenemanget och kommer alltså att närvara både i form av docka och som sig själv (!?).

Nej, det är inte första april, även om jag själv först trodde det. Vad det handlar om är att en svensk ljudtekniker spelade in Pink Floyds Stockholmskonsert den 10nde september 1967, att denna är en av de få i sitt slag som alls existerar, och att denna inspelningen kommer att spelas upp som en tidstypisk konsert på Gyllene Cirkeln. Samma plats där ursprungskonserten ägde rum. Vilket var dagen innan bandets debut-album The piper at the gates of dawn släppes i USA.

Som om inte detta vore nog så kommer Lost In Wrights Wardrobe att framföra klassiska Pink Floydlåtar från åren 65-68.

– Det är en lycklig slump att Gyllene Cirkelns nya ägare 2 Grabbar & kök valt att återställa inredningen till 60-talets utseende. Vi försöker återskapa allt som det var den där kvällen då Pink Floyd spelade där. Jag har skaffat skyltdockor som vi ska klä med exakta kopior av de kläder bandet bar och dockorna skulpteras av elever på Konstfack så att de liknar bandmedlemmarna. Och vi ska hänga på dem likadana instrument som de hade den gången, säger Stefan Dimle i Dagens Nyheter.

Man kan hoppas att Dimle & co. även hittar ett sätt att återskapa den psykedeliska ljusshow som man förknippar med bandets spelningar från den här tiden.

Detta är en idé som osökt för tankarna till…Kraftwerks låt Showroom Dummies?

Läs mer i DN, i The Guardian och på Mello Club

Lyssna på ett inslag i Radions P1 här.

Inga kommentarer: