torsdag 18 november 2010

Nytt livealbum från Steve Hacket – Rails

image

Steve Hacket släpper ett nytt livealbum med titeln Rails. Albumet spelades in i London, Paris och New York under turnerande 2009 och 2010. Denna dubbel-cd innehåller låtar från hela Hackets karriär (Ace Of Wands, Spectral Mornings, Fire On The Moon, etc) plus versioner av flera klassiska Genesisilåtar (Firth Of Fifth, Blood On The Rooftops, Los Endos, etc.).

Steve Hacket Band turnerar för närvarande i England. Gästartister vid spelningen 30 november på Shepherds Bush Empire blir Steven Wilson och John Wetton, som kommer att göra en version av All Along The Watchtower.

Låtlista:

Disc 1
01 Intro
02 Every Day
03 Fire On The Moon
04 Emerald And Ash
05 Ghost In The Glass
06 Ace Of Wands
07 Pollution C
08 The Steppes
09 Slogans
10 Serpentine
11 Tubehead
Disc 2
01 Spectral Mornings
02 Firth Of Fifth
03 Blood On The Rooftops
04 Broadway Melody Of 1974
05 Fly On A Windshield
06 Sleepers
07 Still Waters
08 Los Endos
09 Clocks

Köp Live Rails här. De 500 första exemplaren kommer att vara signerade av Steve.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att flera låtar från 00-talet finns representerade, men i övrigt finns mycket att önska från detta geni. Varför detta val av Genesislåtar då dessa redan finns med på ett antal liveplattor han släppt? Känns också aningen fantasilöst att standarlåtarna från hans solokarriär ännu en gång tar plats på en liveplatta, detta istället för att fördjupa sig i hans rika låtskatt som sällan eller aldrig framförts live. Tänk att få höra något från Till We Have Faces likt mästerverket "Mathilda Smith Williams Home For The Aged" eller liknande, det hade känts riktigt kul och fräscht. Men visst, självklart ska även denna platta inhandlas.
/Patrik

Universum Noll sa...

Jag reagerade exakt likadant när jag såg de Genesislåtar som han valt att ta med. Jag har inte koll på allt han gjort solo, men det finns säkert en hel del där som suttit bättre, ja.

Universum Noll sa...

...man kan ju undra varför han gör detta urval? Om det är av kommersiella skäl?

Anonym sa...

Om jag får spekulera lite.
Kanske kan man ana en liten revival för Hackett som soloartist. Out Of The Tunnels Mouth blev ju vald till en av de bästa skivsläppen 2009 (typ plats 10-15) av Classic Rock Magazine. Hans tre senaste rockalster har ju också hållit en fantastisk kvalitet, dessutom varit rotad i mer traditionell symfonirock. En biografi över hans liv och musik kom för något år sedan och han har synts i media lite mer än vanligt de sista året. På detta har han ju också turnerat en hel del samt blivit invald i Rock Hall Of Fame, vilket väl spelat in. Målgruppen och förhoppningen är kanske att nå både en ny och en yngre publik som inte känner till allt han tidigare gjort.

Han räknas väl inte heller direkt som en storsäljare längre, där liveplattorna förmodligen bara ägs av fanatikerna. Det är ju också ett tag sedan Hacketts soloskivor låg på några fåniga listor. Man får gå tillbaks till slutet av 90-talet då hans klassiska verk A Midsummer Night´s Dream tog sig in på den engelska top-10 listan över klassisk musik. Detta då till skillnad från 70 och 80 talen då samtliga Hackettreleaser tagit sig in på den engelska albumlistan, flera av dessa även i USA och övriga Europa.

Live Rails är kanske inte i första hand till för redan frälsta utan kan väl fungera som någon slags best of live, en ingång för nybörjaren. Men som sagt, detta är bara min spontana spekulation.
/Patrik

Universum Noll sa...

Ja det kanske är Hacket som fått slita mest för brödfödan av de gamla Genesis medlemmarna. Collins är ju en av de artister som sålt mest plattor över huvud taget (250 miljoner album), Genesis efter Hacket var en otrolig succé, och Gabriel är ju Gabriel med hittar och filmmusik och eget skivbolag...