torsdag 12 mars 2009

S t o c k h o l m m a r s

Förra gången jag var i huvudstaden var det högkonjunktur. Nu har lågkonjunkturen anlänt. Folk hänger med huvudena, går långsamt och verkar deppiga i största allmänhet. Det känns faktiskt i själva atmosfären att det inte är så kul för närvarande. Det är snöslask och krokuslöst. Man hade ju trott att annonseringen nyligen av kronprinssans förstående bröllop skulle fått stans invånare att klä sig i lustiga hattar och jublande dansa kalypso på gatorna. Men inget av detta syns till.

Går i stället till moderna museet som visar animerad film i den högre skolan av Tabaimo, en ung japanska, och ”Play film och video” – videoinstallationer. Och foton i jätteformat av Andreas Gursky. Alltsammans klart uppfriskande. Två hela dagar kvar som skall tryfferas med kulturella aktiviteter och utforskande av indiska restauranter. I afton Indian Garden, vinnare av Gulddraken 2008.


Tabiamo

3 kommentarer:

Cuby sa...

De kulturella aktiviteterna måste vara skivbörsar?

Lars Patrik Stigsson sa...

Jo det fanns en tid när jag frekventerade skivbörser. Men det var längesen. Skam att sägandes så släppte jag vinylen när cd,n kom. Och nu lyssnar jag inte ens på cd längre utan har musiken i datorer och mp3-spelare eller lyssnar på radio över nätet. Har inte ens nån skivspelare. Jag förstår hur hemskt detta måste låta för en vinyl- konnässör av din kaliber. Och jag har inte nån bra förklaring, ljudet är ju mycket bättre på vinyl. För att inte tala om konvoluten… Det är nog bara lättja, och möjligen platsbrist. Vet inte var jag skull göra av vinylskivor om jag köpte sådana. Det enda jag kan säga till mitt försvar är att jag har all min vinyl kvar, från den gamla goda tiden, på plats i hyllan. Så de kulturella aktiviteterna betyder konstgallerier, musikscener och teatersalonger.

Anonym sa...

Jag kanske kan få köpa vinylen av dig för en billig penning?
ggdigger.