fredag 13 mars 2009

S t o c k h o l m m a r s 2

Det var fullt på Indian Garden i går så vi tog t-banan till Mariatorget och gick till Happy India. Det blev Murgh Tikka on Sizlar - grillad benfri kyckling marinerad i yoghurt, örter, och Mutton Jalfrezi - lamm med tomat, paprika, lök, färsk ingefära, koriander och chili. Naanbröd och öl till. Inte alls oävet. En sjua på den tiogradiga indisk-mat-i sverige skalan. Bättre än vad någon av de indiska i Göteborg kan erbjuda. Den nyöppnade Bombay Palace på Södra vägen, som har en riktig tandoori-ugn och kock hämtad från New Delhi, är väl den bästa för närvarande, men den kan inte mäta sig med detta. Framför allt var kryddningen bättre. Många indiska försvenskar maten så att allt sting försvinner. De indiska restauranterna verkar över huvud taget gå samma öde till mötes som de kinesiska gjort. Dvs att alla erbjuder i stort sett samma rätter. Detta är trist och onödigt eftersom det indiska köket erbjuder en enorm variation. (Jag borde nog besöka alla indiska restauranter i Sverige och blogga om mina matupplevelser. Eftersom ingen annan gör det).

I dag tog vi färja till Djurgården. Gick på Liljevalchs vårsalong där det bjöds på precis så mycket färg och fantasi man kan önska sig. Faktiskt det bästa i konstväg på år och dag. Ett flertal intressanta video-verk - bland annat ett där råttor spelade Hamlet i ett dockhus. Och en kartong mitt på golvet i vilken man hörde någon snarka. Något som Ester uppskattade.

Käkade som sig bör lunch på Blå Porten. Tillbringade sedan eftermiddagen i Gamla Stan. Mellotronen, specialbutik därstädes för progressive-rock och den enda skivaffär i Sverige jag fortfarande besöker, har lagt ned och finns nu bara på nätet. Sad but true.

Inga kommentarer: