måndag 29 december 2008

MELLANDAGSREA…

… pågår inte i Västra Bodarne. Tvärtom. Här finns inte ens en kiosk. Vilket är en välsignelse. Man slipper se kvällspressens idiotiska löpsedlar. Det gula skjulet nere vid pendelstågstationen, som tidigare var både servicebutik och pizzeria, har varit igenbommad i flera år…

I går var jag ute och sprang för första gången på mycket länge. Det kändes bra med frisk luft i lungorna och benmuskelarbete.

Jag försöker med såg och yxa röja en stig i skogsområdet bakom vårt hus så att man kan gena där till en större stig (som börjar vid resterna av Grå Fias hus och löper vidare i
n i skogen på andra sidan Gräskärrsvägen) utan att behöva ta den längre Grå Fias väg.

Grå Fia var en klok gumma som bodde här för hundra år sedan. Hon botade sjuka med örter och läkedomsramsor. Man kan se resterna av hennes hus och en imponerande jordkällare ett stycke in i skogen.

x

Lyssnar på Ragnaröks plattor från 70-talet. Förbenat bra progressive. Man kan undra varför Sverige i ett internationellt perspektiv producerar så stora mängder högkvalitativ progressive? Tror jag skall ägna större delen av 2009 till att försöka reda ut den frågan.

I morgon skall jag arbeta. Går in endast denna dag. Är för övrigt ledig tre veckor över jul och nyår. Åker sedan till Varberg och firar nyår där. Kom gärna förbi om du har lust.

Inslag på SR om Ragnarök
här:

Inga kommentarer: