lördag 25 januari 2014

Wire - Adventures In Music And Sound

Under närmast gökungeliknande former kommer Universum Noll ett tag framöver att tipsa om och lägga ut musiktips från en annan fatabur än den egna.

Ett sätt att förmedla kännedom om var på nätet man hittar udda och annorlunda musik, i form av podcasts och strömmande musik.

Vi började i går med ett exempel på en av Kskopes månatliga podcasts, och fortsätter i dag med med brittiska magasinet Wire, vars motto är: Adventures In Music And Sound.

Att man särskilt nämner “Sound”  ger en fingervisning om vad det är för fenomen magasinet bevakar. Tuggmotståndet kan understundom vara så hårt att redaktionen borde sponsras av tandläkarnas intresseförening.

Utöver ett initierat och brett rapporterande om experimentell och utforskande musik (och ljud) så presenterar men spellistor som kan avlyssnas från hemsidan.

En av dessa regelbundet uppdykande listor, där man redovisar vad redaktionens skribenter lyssnade på medan men snickrade till senaste numret, kallar man Office Ambience. Här finns den senaste.

En annan återkommande punkt är the weekly Thursday evening show, som  är precis vad det utger sig för att vara. Den hittas här.

Man erbjuder också något man kalla Below The Radar – musikkompilationer som den som prenumererar på magasinet kan ladda ned gratis.

image

Wire är en näst intill outtömlig källa till ny och spännande musik. Här är länken till magasinets hemsida.

Inga kommentarer: