fredag 17 januari 2014

Framåt – mot 70-talet!

Medborgarskolan, Stockholm erbjuder nu denna kurs. Läs mer här.

Elgitarr - Progressive rock och fusion Nyhet!

image

Innehåll och mål
Vi fokuserar på 70-talets musik, spelar låtar och solon, undersöker improvisation, teknik och teori med hjälp av band som Mahavishnu Orchestra, Return To Forever, Yes, Focus och King Crimson.

Förkunskaper
Du behöver kunna grundläggande ackord på elgitarr och känna dig bekväm med ditt instrument.

Kursledare
Einar Baldursson spelar både el och akustiskt, jazz, blues, klassiskt och rock. Han har studerat musikvetenskap och improvisation vid Uppsala universitet, på Kulturama och Musicians Instititute, LA, USA, där han belönades med Outstanding Stylist Award.
Einar spelar bland annat med proggrockbandet Gösta Berlings Saga samt i det experimentella kollektivet The Great Learning Orchestra. Han har också lång erfarenhet som pedagog.

Kursmaterial
Du tar med din egen elgitarr. Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Du kan bli rekommenderad att köpa en kursbok beroende på gruppens sammansättning och intressen.

Utvecklingsmöjligheter
Din utveckling är individuell, och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare, och för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder också andra gitarrkurser på flera olika nivåer.

  • Kurslokal:Medborgarskolan, Hagagatan 23 A, Hagagatan 23, STOCKHOLM
  • Ledare:Einar Baldursson

Inga kommentarer: