måndag 1 april 2013

Robert Fripp lanserar rödvinet “Red”

image

Robert Fripp skriver i dag, 1 april, på sin blogg att han inom kort kommer att lansera ett rödvin. Det skall heta King Crimson Red och buteljen skall prydas av omslagsbilden från det klassiska albumet med samma namn. 

- I dessa nedladdningstider måste vi musiker hitta alternativa inkomstkällor, skriver Robert. Efter framgångarna med viner från image[18]Morörhead och Slayer tyckte jag det  var dags för King Crimson att prova något liknande. 

Robert har tillsammans med John Wetton och Bill Bruford, de båda musiker som utöver Robert själv spelar på albumet, besökt olika franska vindistrikt och provat sig fram till den druva och vingård som kunde leverera den perfekta smaken. 

- Det var viktigt för oss att hitta ett mustigt vin, som smakmässigt motsvarar tyngden i låten Red. Samtidigt ville vi att eftersmaken skulle föra tankarna till den inledande melodislingan i Starless. 

Robert skriver också att de tre musikerna planerar en lanseringsturné, under vilken de kommer att framföra akustiska versioner av låtarna på Red. Konserterna äger rum i utvalda vinbutiker, parallellt med provsmakning av produkten. 

Om svenska systembolagsbutiker får besök av trion framgår inte av blogginlägget.

2 kommentarer:

Blogger sa...

April april :-)

Markus sa...

Jag har hört att en ny film är på gång också - Beer Hunter. De Niro ska tydligen regissera.