söndag 10 mars 2013

Änglagård, Bryggarsalen, Stockholm 23/2

Mikael Byström:

För ca 10 månader sedan skrev jag här på Bloggen om Änglagårds första spelning sedan 2003. Väntan hade varit lång ... Väntan blev kortare denna gång då Änglagård är på turné igen. Nu med en "nygammal" sättning som denna kväll genomförde sin premiärspelning. Anna Holmgren och Johan Brand är kvar sedan tidigare, Tord Lindman har återvänt på gitarr och sång samt att Linus Kåse (klaviatur, sax) och Erik Hammarström (trummor) från Brighteye Brison har anslutit till gruppen.

clip_image002

I förra konsertrapporten 2012 skrev jag att Tord Lindman stod i publiken och berättade att han hade nytt material på gång. Nu fick vi premiärlyssna på en helt ny, lite lugnare introlåt till konserten som han komponerat. Mer är på gång meddelar Tord.

Anna berättade kort att hon hade roligare på scen än på mycket länge, hon riktigt strålade :) Själva konserten hade den sedvanliga familjära och privata känsla som blir i Bryggarhuset. Tidigare medlemmar fanns även denna gång i publiken som med glädje signerade skivor och pratade med alla och envar. På scen spelade Änglagård en blandning av låtar från Viljans Öga, Epilog och naturligtvis Hybris.

Höjdpunkten var nog när Tord fick spela och sjunga på Kung Bore som extranummer. Jag hälsade Tord efter konserten att det var hur kul som helst att se honom på scen igen! Universum Noll passar även på att applådera Linus och Erik för en mycket kompetent och bra genomförd premiärspelning!!

Noterbart att nämna är att bandet i denna sättning bara repat ca 12 gånger, så vissa småmisstag dök upp här och där. Annas tvärflöjt hördes inte ibland (tekniskt strul), men kontentan av konserten är att de hade riktigt roligt på scen. Ser fram emot Melloboat  6-8 September då vi kan se Änglagård igen (tillsammans med tex. Opeth, Trettioåriga Kriget, Saga mfl).

Kan inte vänta...

//Micke för Universum Noll

Änglagård på Wikipedia

Änglagårds hemsida

clip_image004

clip_image006

1 kommentar:

Anonym sa...

- När jag talade med David Jackson efter hans fenomenala konsert i Göteborg samma kväll, så sade han att han gärna hade velat närvara på konserten med Änglagård, men att man tyvärr, än så länge, inte kan vistas fysiskt på två ställen samtidigt ...

Med Vänliga Hälsningar Från
Listen To Reason ;
- On Reflection .