onsdag 9 maj 2012

Åkerfeldt & Wilson – Storm Corrosion (2012)

stormcorrosioncover

Så såg det då till sist dagens ljus, detta av många länge emotsedda verk av dagens båda fixstjärnor inom den progressiva rocken. En stor del av senaste numret av tidningen Prog ägnas herrar Åkerfeldt och Wilson. Och recensenten i samma tidning pratar om albumet som “ … utterly brilliant”.

The Guardians omdöme är “Storm Corrosion is an unequivocal triumph.” (Läs hela recensionen).

Att Storm Corrosion kvalar in som ett av årets bäst album är odiskutabelt. Men om det står kvar som ett av årtiondets bästa är mer tveksamt.

Läs Universum Nolls recension av Storm Corrosion på Kulturbloggen.

Fler recensioner:

Aftonbladet

Arbetarbladet

Dalarnas Tidningar

Metro

Sydsvenskan

CD: http://smarturl.it/stormcorrosionint
Digital: http://smarturl.it/stormcorrosion

Spotify Storm Corrosion – Storm Corrosion

 

4 kommentarer:

Robban sa...

Vilken sanslös dynga Storm Corrosion är! Men som vanligt så tycker Wilsonska sekten att allt han medverkar på är fantastiskt. SKRÄP!!!

Anonym sa...

Kanske inte skräp, men alldeles för upphaussat, det håller jag med om. Ta vilket Peter Hammill album som helst ur högen och det är mer spännande än det här.

Mrutt sa...

Jag tycker plattan är riktigt bra. Koppla bort förväntningarna som är knutna till dessa herrars namn och musiken de brukar spela och ta istället musiken för vad den är; lågmäld, introvert och vacker. Hade det stått Brian Eno/David Sylvian på etiketten så hade den troligen fått full pott av alla recensenter. Skivan lyfter dessutom ytterligare om man lyssnar på 5.1 mixen. De s.k. extraspåren på denna ger jag dock inte mycket för; instrumentalversioner av låtar som i stort sett ändå är instrumentala + ett par demoversioner

Ove, Svedala sa...

Har nu 'tagit del' av denna dyngan.

Plötsligt var skivan slut och jag undrade vad som hade hänt, hade jag somnat :-) Vilket skräp, dessutom tyckte M Å i senaste Progg att skivan skulle inte lyssnas på i bakgrunden......

ZZzzzzzz

P.s SW konsert på KB i Malmö var däremot en riktig höjdare, tackolov.