måndag 23 april 2012

Änglagård @ Bryggarsalen, Stockholm 22/4 2012

 

Änglagård_4            Änglagård_5

Så stod då vårt kära Änglagård på scenen ännu en gång. Väntan var alldeles för lång, men när konserten sattes igång glömdes all denna väntan, och man försvann ännu en gång in i gruppens förtrollande världar.  Änglagård spelade både gammalt och nytt bla. ett nytt spår som kallas "Snårdom" som kommer finnas på nya albumet. Enligt Johan så Änglagård_2är mixningen i full gång (två av de fyra låtarna är i princip färdigmixade, både cd och vinylmixning) och skivan skall om allt klaffar komma ut i början av  Juni.

Intrycket av det nya materialet är att det håller Änglagårds vanliga höga klass, men känns  än mer komplext än tidigare (går det??).  Jag njöt i stora drag, och utan tvekan kommer detta album vara ett av de bästa albumen som utkommer 2012.

Namnet på det nya albumet är bestämt och titeln blir "Viljans Öga". Bilden nedan visar min t-shirt som också blir omslaget!

Viljans Öga

Universum Noll fick även möjlighet att språka lite med Tord Lindman som deltog i publiken denna kväll. Han uttryckte att han fick lust att vara med på scenen och spela, men då med förbehåll att bara deltaga på de gamla låtarna.  "De nya låtarna är ju alldeles för svåra " (ej ordagrant citat, anm). Tord skvallrade även att han börjat med ett nytt eget projekt, något som onekligen låter spännande i mina öron.

Tillbaks till konserten. Änglagård blandade som sagt både gammalt och nytt, och det syntes att de trivdes på scenen tillsammans igen. Låtar utöver de nya spåren kan nämnas Höstsejd & Jordrök (som skapade kvällens röj). Kvällen till ära så ersattes Thomas Johnson av David Lundberg (normalt i Gösta Berlings  Saga) på Mellotron och övrig klaviatur. Detta gjorde han med bravur! Sanningen är att hela bandet spelade mycket bra och med glädje. Inte minst märkes detta mellan låtarna då skratt och bus inte var långt borta "We got T-shirts! Please bye it, we need the money" (Jonas mantra mellan låtarna) ... Änglagård_3

Då bandmedlemmarnas familjer fanns på plats och uppslutningen var lagom blev stämningen mycket familjär och alla som ville kunde språka med medlemmarna efteråt, få sina skivor signerade mm.  Det kändes verkligen att man denna kväll fick uppleva något speciellt.

Kort sagt var detta en efterlängtad och minnesvärd afton! Vi kan bara hoppas att konserterna med Änglagård blir mer frekventa i framtiden!

Not.  Då Änglagård uttryckligen inte vill att livematerial läggs upp i videoform innan skivan är släppt respekteras detta naturligtvis av Universum Noll. Vi fick dock lite bonusmaterial, se nedan.

 

Änglagård_7

// Micke för Universum Noll

Inga kommentarer: