torsdag 19 maj 2011

Yes till Solnahallen 9;nde december.

yes

Biljetterna släpps måndag 23/05/11 09:00

Pressmeddelandet i dess helhet:

Efter en 40-årig karriär har YES blivit kända för sina fantastiska liveframträdanden. Gruppen har sprängt gränser sedan Chris Squire och Jon Anderson, genom ett gemensamt intresse i stämsång och klassiska sångstrukturer, bildade gruppen 1968. Med trummisen Bill Bruford, gitarristen Peter Banks och Tony Kaye på keyboards tog YES fart. De fick en permanent spelplats på den berömda The Marquee Club i London där de spelade med namn som Jimi Hendrix och Pink Floyd och debuterade med sitt självbetitlade album 1969.

Gitarristen Steve Howe, som spelat i de populära progrock grupperna Asia och GTR och dessutom haft stora framgångar med sina soloalbum och turnéer, bidrog på 70-talet med en experimentell touch med albumet The Yes Album. Albumet förde upp gruppen till toppskiktet bland brittiska band och artister. Trummisen Alan White, som handplockades för att spela John Lennons Imagine och George Harrisons All Things Must Pass, började i bandet 1972. Bandet startade uppgiften med att erövra USA – det blev bland annat några av de största gratiskonserterna någonsin och inkluderade ett framträdande på JFK Stadium i Philadelphia 1976 med en publik på över 130.000 personer.

Under 4 decennier har YES sålt över 30 miljoner album världen över med sin gränsöverskridande art-rock, musiken är full av kontraster, dynamisk instrumentella passager och abstrakta texter. Deras symfoniska ljudbild och innovativa musikstil gör dem fortfarande till en av rockhistoriens mest framgångsrika och långlivade grupper som också resulterat i nya och yngre fans.

Yes - Fly From Here early demo

1 kommentar:

Martin sa...

Tidernas bästa musikgrupp kommer till Sverige igen! Yes!!!