måndag 18 oktober 2010

Tarkus Magazine läggs ned

image Den eminenta norska progrock tidningen Tarkus Magazine kastar in handduken. Så här skriver Trond och Sven:

Det er med tungt hjerte og ikke så rent lite vemod vi må informere om at Tarkus Magazine er lagt ned.

Tarkus har helt siden starten i 1995 blitt til på idealistisk grunnlag på fritiden, og arbeidsmengden ved å lage og utgi magasinet har etter hvert blitt så stor at det har blitt umulig å kombinere produksjon av fire årlige magasiner med fulltids dagjobb. Over tid endrer også både familie- og jobbsituasjon seg, og dette har ytterligere vanskeliggjort arbeidet. Heller enn å forsøke en nedtrapping og bli vitne til et magasin som sakte, men sikkert degenererer, har vi valgt å sette sluttstrek mens vi ennå har et produkt vi kan være rimelig stolte av.

Vi har planer om å videreføre et meget nedstrippet Tarkus på nettet. Frigjort fra tidsfrister og stadig mer omfattende «kontorarbeid», håper vi at vi kan få tilbake gleden ved selve musikken og formidling av denne. Om det blir en fortsettelse av dette nettstedet eller i andre former, har vi ennå ikke tatt stilling til.

Som et idealistisk drevet «nullprosjekt» rår vi ikke over store midler, men vi vil bestrebe oss på at i hvertfall de som har fornyet abonnementet etter siste nummer, skal få pengene sine tilbake.

Eldre utgaver av Tarkus vil være tilgjengelige for salg inntil lageret er tomt.

Vi vil takke alle våre trofaste abonnenter og skribenter som har gjort det mulig for oss å drive magasinet i 15 år og håper vi har bidratt til såvel underholdning som opplysning i disse årene.

Hilsen Trond og Sven

Senaste numret såg ut så här:

image

TARKUS NR. 54
September 2010
Av innholdet: Fyldig intervju med Wobbler, vi snakker med det norske bandet The Glutton og gitaristenFred Frith. Vi presenterer Brother Ape og avslutter vårFolkrock-artikkel. Konsertreportasjer og plateanmeldelser
Ekstra fyldig nummer -
48 sider.

Universum Noll önskar Trond och Sven lycka till med den nya web-baserade versionen av Tarkus.

2 kommentarer:

Steven sa...

Trist at se Nordens enda progmagazine läggas ner men det är väl ett tecken i tiden.
Skoj att se att Brother Ape får lite uppmärksamhet i sista nummret. Dom alldeles för lite av den varan. Fantastiskt band!

Universum Noll sa...

Egentligen borde det gå att skapa ett skandinaviskt progmagazin, med fokus på de band som kommer härifrån. Det är ju ganska många. Och intresset för dem verkar öka. Inget av länderna är ensamt tillräckligt stort för att det skall bära sig. Men Sv+ No+ Dk och Finland skulle kanske funka---