måndag 31 augusti 2009

Polarpriset stinker

Slaktarna på TV 4 sabbade direktsändningen från Polarprisutdelningen och bröt mitt under Peters Gabriels tacktal. Man lyckas nästan rätta till felet i klippet på nätet. Se talet här.

Nyhetsmorgon gav oss ett PG-reportage, bland annat innehållande en del godbitar från Genesistiden…Se Hemma hos Peter här.

För övrigt har jag aldrig fattat poängen med Polarpriset. Artisterna är ju redan rikligt belönade i och med publikens uppskattning. De är erkända, berömda, omtyckta och uppburna på alla de sätt som är möjliga i vår bekräftelsetörstande värld. Så varför belöna dem ytterligare?

Ingen av de artister i den populärmusikaliska halvan av priset som hittills har fått det behöver den uppmärksamhet eller det erkännande priset ger. De har redan fått mer än nog av detta.

De behöver inte pengarna heller. Vad är det för mening med att kasta prispengar på folk som redan är rika som troll? Om man vill främja musik borde man i stället använda pengarna till att finansiera replokaler i förorterna, till fria musiklektioner till skolbarn, studiotid och -utrusning till ungdomar som vill spela in demos eller gratis inträde till rockkonserter och operan för folk som vill gå men inte har råd.

Om man ändå skall fortsätta dela ut Polarpriset,vilket jag alltså inte anser, nominerar jag härmed Patti Smith, Laurie Andersson, Samantha Fox, Suzie Quatro, Annie Haslam, Kate Bush, Sonja Kristina, Tarja Turunen, Carla Bley och Diamanda Galas. Tack för ordet.

Diamanda Galas rules…

…tätt följd av Carla Bley

Inga kommentarer: