tisdag 31 mars 2009

Metablogg + aktuell anamnes.

Det här med att blogga kan kräva en stunds reflektion.

Jag har ägnat mig åt det nu i mer än ett år. Bloggen började som en resedagbok från Indien, och fortsatte sedan av sig själv.

För det mesta tycker jag att det är skoj. Men lika ofta undrar jag vad fan det är jag håller på med. Och varför. Fyller bloggen någon konstruktiv funktion what so ever?

Visst har jag ett val - jag behöver ju inte blogga. Och tro mig, jag är fullständigt övertygad om att den här världen klarar sig precis lika bra utan min blogg. Om inte bättre.

Men ändå… ofta tänker jag: varför inte? Och skriver ett inlägg till…

X

Eftersom jag hade feber och hosta som aldrig gick över gick jag till doktorn härom sistens och bad om hjälp. Sa att jag misstänkte en släng av cytomegalvirus, något som drabbade mig för sju år sedan (och då konstaterades efter grundliga undersökningar på östra sjukhusets infektionsklinik, där man först misstänkte både malaria och tuberkulos).


Den gången jagades viruset på flykten först efter att jag konsulterat en homeopat och intagit de läkemedel denne föreskrev. Nu verkar det som att jag botat mig själv. För på bättringsvägen är jag. Fortfarande mycket trött, men feberfri...

2 kommentarer:

Cuby sa...

Bloggandet är snart helt ute. Nu är det twitter "what are you doing" som gäller. Man ska bara skriva en mening om vad man gör just nu. Sedan finns det tydligen en variant där man bara skriver ett ord. Jag längtar till när det bara blir en bokstav eller ett tecken. Det blir den ultimata utmaningen. Att hela tiden försöka kommunicera i en obegriplig värld med bara ett tangenttryck.

Lars Patrik Stigsson sa...

ja du, men sedan kanske det går varvet runt och blir handskrivna brev igen, med kuvert och frimärken och sånt... och foton framkallde i mörkrum?