lördag 14 februari 2009

Bestämde oss efter viss palaver för att tillbringa en natt på Selma Spa i Sunne, i stället för att jaga holländare i Hagfors. Inget vinterlov nuförtiden är ju komplett utan ett spabesök.

I bilen från Långberget till Sunne närde jag den begripliga men fåfänga, och högst orealistiska, förhoppningen att få vederfaras en dubbel espresso. Inspekterade några ställen som kallades gatukök & café, eller café, eller servering, men sprang tillbaka till bilen när jag såg och kände lukten av det de saluförde under namnet kaffe. En man började till och med glatt visslande att skeda upp pulverkaffe i en plastmugg…

När skall Waynes Coffe, Espresso House eller Barista etablera sig i de värmländska skogarna? Europaväg 45 är en bättre kaffekrängarmarknad än vad deras strateger är medvetna om.

Vi fick nöja oss med att på avstånd se en älg. Den danskregistrerade bilen framför oss höll på att köra i diket när fjolårskalven plötsligt korsade körbanan.

På Selma Spa glider man omkring i mjuka tofflor och badrock. Man badar bastu, simmar i bassäng, (som via en dörr leder till en spännande uppvärmd utomhusbassäng), man käkar buffé och läser dagstidningar sittande i mjuka skinnfåtöljer, man varvar ner och tittar på ett avsnitt av Lost (som bara blir sämre, snart går botten ur hela projektet….). Man sover och vaknar och simmar lite till....


Bildspel här.

Reklamfilm här.

Inga kommentarer: