söndag 25 januari 2009

Smågrodorna är lustiga att se…


En lördag som liksom vägrade starta. Allt jag gjorde gick i ultrarapid. Skrivbordet översvämmat av papper som skulle sorteras i pärmar från tvåtusenåtta, som skulle ut, och tvåtusenniopärmar som skulle in. Min dotter hade en kompis på besök och hittade inte Zoo-Tycoon-spelet. Dom fick nöja sig med att spela över nätet. Sedan gick dom ut och startade hotellverksamhet i trädgården (”Hotel Rädisan”). Jag låtsasbodde en stund i ett av rummen. Dom hade häftat ihop några vita papper och sa att det var hotellets anteckningsbok. Jag sa att det kallas liggare, hotelliggare, boken där ett hotell skriver in sina gäster. (Och undrade varför jag alltid håller på och förnumstigt undervisar henne om allt mellan himmel och jord. Är jag något mer än en tjatig besserwisser i hennes liv?)

Köpte två guldklogrodor i förrgår. Roliga typer som nu simmar omkring i ett litet akvarium och… ja, dom letar förmodligen efter mat. Vilket dom skall serveras var tredje dag. Röda mygglarver.

Har sett de två först avsnitten av nya säsongen av Lost. Jag har följ den serien sedan starten och i perioder har den varit sensationellt bra. Nu blir den allt märkligare, med resor bakåt och framåt i tiden och invecklade relations-turer mellan huvudpersonerna. För en gammal sf-nörd av min kaliber är det stundtals njutbart. Jag undrar om manusförfattarna hittar på storyn efter hand, och hur dom i så fall får det hela att hänga ihop. Eller om själva ramberättelsen fanns klar från början, och byggs ut efter hand?

Det påstås att denna serie rullat i fem år. Men jag ifrågasätter om tiden verkligen kan gå så fort.

Söndagen gick fullständigt åt h-e pga stop i avlopp under diskbänk. Inget att blogga om.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att du får lite vettiga saker att sysselsätta dig med. Lite avloppsrensning värmer i själen,eller hur!?
ggdigger.

Lars Patrik Stigsson sa...

skrattar bäst som skrattar sist...

Anonym sa...

Ta och detaljstudera det du får ut från avloppet. Det finns massor med facinerande muckel där att studera.
ggdigger