fredag 11 juli 2008

VÄGEN TILL FLANDERN I


Första anhalt blev Torekovs camping där vi sov i natt. Det regnade men var ändå trevligt på det sätt som bara camping kan vara. Vi hade för avsikt att oanmälda besöka familjen Nilsson som brukar vara i Mays föräldrars stuga. När vi efter att ha slagit upp tältet i går kväll tog en promenad till stranden dök hon och Jonatan plötsligt upp på varsin cykel. I dag kom dom till campingen och sedan cyklade vi allihop till stugan och fikade där.

Vi gjorde ett snabbt besök på Norrvikens trädgårdar, något jag sett fram emot i åratal, men stället hade inte något nämnvärt att erbjuda. Botaniska i Göteborg är exempelvis vida överlägset.

Nästa anhalt var träriket Nimis. Jag har varit där en gång tidigare och träffade då Lars Vilks. Det är tjugofem år sedan. Verket har växt och blivit något som omgående bör föras upp på Unescos världsarvlista. Det är en unik skapelse som alla bör få uppleva minst en gång.

Nu ligger jag i sängen på Hotel Köpmansgården i Höganäs. Vi stannar här en natt. Badar i badkar och bloggar. Fortsätter i morron till Danmark.

http://www.kopmansgarden.se/default.pl

Bildspel Nimis: här

Inga kommentarer: