lördag

Peter Hammill i Radions P2 – vilka låtar vill du höra?

c1378022d8cdcf1455f202be9cd1b6ac

Om cirka en månad, den 18 september, kommer jag att presentera Peter Hammill i ett Kalejdoskop i radions P2. Det blir ett 90-minuters specialprogram om Hammill och hans musik.

Jag är mycket glad och tacksam över att ha fått denna möjlighet. Peter Hammill är en unik artist. Under sin fyrtioåriga verksamma period har han medverkat på över femtio album. Flertalet av dem soloalbum.

Hade vi levt i en lite mindre idiotisk värld hade Peter Hammill varit lika stor och haft samma kommersiella framgång som tex Brian Eno, Peter Gabriel eller David Bowie.

Tanken är att berätta om Hammill och presentera musiken kronologiskt, med början i Fools Mate 1971 och avslut i nyligen släppta Consequenses. Tonvikten kommer att ligga på soloalbumen, men några Van Der Graaf Generator-låtar skall också få plats.

Jag skulle vilja veta vad du vill höra i programmet. Vilka låtar får man absolut inte missa när man spelar Peter Hammill i radion? Vilka låtar fångar essensen i Peters musik- och textuniversum? Vilka låtar hade du plockat ut om du fått välja? Om du var tvungen att välja en enda, vilken skulle det vara?

Mannens produktion är ju som sagt överväldigande. I programmet  skall femtio album och fyrtio års skapande kokas ned till en nittio minuters presentation, som skall göra mannen rättvisa! För många lyssnare kommer detta förmodligen att vara första gången man möter Peter Hammills musik.  Med rätt urval blir det inte den sista.

Så maila mig låtarna som du tycker är omöjliga att gå förbi i ett radioprogram om Peter Hammill. Eller skriv några rader i kommantarfältet nedan. 

Mailadress -  patrik.stigsson ()gmail.com