lördag 7 maj 2011

Rush – Time Machine Tour. Globen 6 maj.

images

Bilder från Rockfoto.nu.

Aftonbladet: Precis så perfekt som det ska vara (betyg 4).

Med en sådan uttryckstolerant vision är det då oundvikligt att det emellanåt uppstår svackor – speciellt under en speltid som sträcker sig över 180 minuter. Det blir tydligt i första aktens tvära kast mellan reggae, new wave, rytmrock och sentida tyngd att alla bitar inte helt friktionslöst passar ihop. I synnerhet då det presenterade stavas ”Presto” eller ”Stick it out”

Expressen: Rush konsert ett blytungt maraton ((betyg 4).

Andra halvlek utgörs främst av nostalgifesten som de flesta kommit för. Albumet "Moving pictures" framförs i sin helhet, med "Witch hunt" som eldig klimax.
Något som bandet inte kan kontrollera är Geddy Lees röst. Den är inte perfekt, men att han 57 år gammal ens är i närheten av de höga tonerna är remarkabelt.
Bredvid sina kollegor framstår han närmast som en "Working man", en fin avslutning på en finfin maratonföreställning.

Filmklipp från matsodons kanal på Youtube:

   

   

  setlist

 1. The Spirit of Radio
 2. Time Stand Still
 3. Presto
 4. Stick It Out
 5. Workin' Them Angels
 6. Leave That Thing Alone
 7. Faithless
 8. BU2B
 9. Freewill
 10. Marathon
 11. Subdivisions
 12. Tom Sawyer
 13. Red Barchetta
 14. YYZ
 15. Limelight
 16. The Camera Eye
 17. Witch Hunt
 18. Vital Signs
 19. Caravan
 20. Drum Solo
 21. Closer to the Heart
 22. 2112 Part I: Overture
 23. 2112 Part II: The Temples Of Syrinx
 24. Far Cry

Encore:

 1. La Villa Strangiata
 2. Working Man

3 kommentarer:

Micke i Sthlm sa...

Det var grymt bra igår kväll :) Geddys röst höll bra hela konserten igenom, även Niel log vid ett par tillfällen och Alex spelade inte fel så många gånger ;) Blandningen av låtar var perfekt och personligen gillade jag även de komiska inslagen! De kunde gärna spelat en miljon låtar (som Geddy "lovade" i början av konserten), jag hade varit kvar och diggat all the way! 5/5 prinskorvar i betyg!

Micke i Sthlm

Anonym sa...

Jag är en gammal die-hard fan, men var klart besviken på Geddys röst som jag tyckte höll fantastiskt bra när de var här sist, nu var det stundtals bra, ibland riktigt dåligt.

Instrumentalt var det ju fenomenalt som vanligt. Dock tycker jag de kunde haft ett litet annat låtval, gillar inte låtarna från 90-talet.

Anonym sa...

Det var en suverän konsert men förra gången var snäppet bättre.Njöt när dom spelade Presto och Marathon...några pärlor som det var länge sedan dom spelade.För en annan som är väl insatt hade även lite mer bortglömda låtar kunnat dammats av som Analog kid,The enemy within,Afterimage eller Middletown dreams..men man kan inte få allt! :-) Ser fram mot kommande skivan...Caravan är ju så bra!

Dennis i Söråker