fredag

Genesis återförenas – gör The Lamb Lies Down On Broadway i Tokyo.

genesis

Genesis meddelar på sin hemsida att alla medlemmarna från den tidiga upplagan av bandet kommit överens om att återförenas för en konsert.

- Vi har förstått att det finns ett stort intresse för detta från våra fans och vi vill gå dem till mötes, säger Steve Hacket.

- Hela behållningen kommer att gå till de drabbade i Japan,säger Peter Gabriel, vilket varit avgörande för mitt deltagande. Han tillägger med ett skratt att han redan plockat fram sin gamla rävkostymering.

Phil Collins säger att han trots sin sjukdom tror att han kan genomföra konserten. Men om han måste bryta har Bill Bruford lovat att finnas med i kulisserna som stand in. 

Showen kommer att innehålla en del där Peter Gabriel gör sitt solomaterial, följt av en del där den senare upplagan av Genesis gör en del av sina låtar.

- Det blir dock inte Invisible Touch eller liknande låtar, försäkrar Mike Rutherford, utan bara de symfoniska och progressiva låtar som tilltalar vår gamla trogna publik.

Därefter kommer man att framföra The Lamb Lies Down On Broadway i sin helhet.

Det blir endast en konsert som kommer att äga rum i Tokyo i sommar (om strålningsnivån tillåter), men den kommer att  direktsändas till biografer över hela världen, på samma sätt som man i dag visar operaföreställningar. 

Ännu obekräftade rykten gör gällande att svenska The Flower Kings kommer att agera förband vid konserten.

Universum Noll har försökt nå Roine Stolt för en kommentar, men inte lyckats nå honom.

dn,