tisdag 28 december 2010

Progawards – Listening Is Understandning

Den förträffliga italienska siten progawards korar med hjälp av en högt kvalificerad  jury varje år årets bästa progrockplattor i olika kategorier.

Tidigare fanns även en kategori för Best Artwork, men den har dessvärre försvunnit.

Nomineringarna kan beskådas nedan genom att klicka på bannrarna. Ytterligare nomineringar tillkommer 30 januari, och slutresultat lär redovisas strax efter det. Någon gång i februari således.

Eftersom siten är italiensk finns en särskild kategori för det landet. All annan musik kallas Foreign….

image

image

image

image

Mitt tips är att antingen Ciccada eller District 97 kammar hem Best Debut Record.

Best Foreign Record är omöjlig att tippa. Kategorin innehåller allt för många album som jag inte hört. Inte mindre än sju svenska album listas i denna kategori (om jag räknat rätt). 

Kaipa kan ligga bra till i kategorin Best Production, men det är en svårtippad kategori eftersom det vimlar av förstklassiga produktioner. Det är en grannlaga uppgift att bland dem välja ut en enskild album som är det allra bästa.

Best Italian Record har jag tyvärr inte tillräcklig koll på för att våga gissa. Men tittar man på listan får man (ännu en gång) klart för sig att Italien äger mängder av bra progrockband.

Ett av de nominerade banden är Empty Tremor med albumet Iridium. Första spåret på den låter så här på Spotify -  Empty Tremor – Breaking The Mirror.

Det är över huvud taget väl värt att leta efter de italienska banden på Spotify. Flera av dem finns där.

Inga kommentarer: